Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

BMW slaví světovou premiéru svého nového kupé M3 na autosalonu ve Frankfurtu a právě pro tuto příležitost si automobilka nechala vyrobit promo hru u příležitosti uvedení nového sportovního modelu. Distributor 10Tacle Studios a výrobce Blimey Games jednoduše vzali modernizovaný engine GT Legends (2005, 91%), vsadili do něj jediný automobil BMW M3, který umístili na moderní část okruhu Nürburgring. Tento jednoduchý recept dal vzniknout menší hře BMW M3 Challenge, která je od tohoto týdne šířena zcela bezplatně.

Proto se dá omluvit pouhé jediné auto i okruh. Ovšem „emtrojku“ můžete obléknout jak do dvojice různých disků, tak hlavně do všech nabízených laků, které stejně jako vymodelovaný vůz pomáhali tvořit inženýři z mateřské automobilky. Kromě krátké verze okruhu pro sprint si zajezdíte i na jeho delší variantě pro velké ceny. K nastavení se nabízí denní doba závodu a také rychlost plynutí času. Jízdní menu tentokráte sestává z klasické testovací jízdy, time-trialu s podporou ghost cars a závodního víkendu. Ten tvoří kromě cvičné jízdy přirozeně ještě kvalifikace a ostrý závod až proti 15 počítačově řízeným oponentům.


Největší význam má ale multiplayer přes LAN i internet, který pokrývá stejný počet vozů jako při offline závodech. Na oficiálních stránkách hry by se měl zakrátko objevit i celosvětový online turnaj na principu vyřazovacího způsobu. Díky osvědčenému korpusu v podobě enginu GT Legends není divu, že se setkáváme s vesměs stejnou grafikou a funkcemi hry. Kvarteto kamer lze zcela svobodně upravovat ohledně vzdálenosti i výšky od vozidla, podporovány jsou volanty a méně schopným řidičům pomohou tradiční jízdní pomůcky jako je ABS, či stabilizační systém. Grafika ale nedokáže konkurovat dnešním moderním titulům z PC i konzolí, protože okruh a jeho okolí je na dnešní dobu hodně statické a nevýrazné.

Provedení vozů je již daleko lepší, reálný interiér je plně animovaný, pouze rozsvícená světla ani v nejmenším neevokují xenonové výbojky a světelné kruhy reálného vozu. Jízdní vlastnosti zhruba odpovídají originálu (přesná akcelerace i na automat za 4,8 vteřiny jako ve skutečnosti). Nutností se ale ukázala korekce mrtvých zón a citlivosti při použití joypadu, protože na defaultní nastavení byl vůz hodně splašený a stále plaval. Po přizpůsobení bylo již všechno v pořádku. Hra vyšla pouze pro PC a stahovat ji můžete,velikost 345 MB

DOWNLOAD
http://download.games.tiscali.cz/game/downloadcz/demo0/BMW_M3_Challenge.exe

NEBO

http://cache.bmw.com/e92m/BMW_M3_Challenge.zip

NEBO

http://ftpclubic36.clubic.com/temp-clubic-rx765/disk1/bmw_m3_challenge_jeu_complet_anglais_43306.exe